El Cachivache (AR)

El Cachivache is op dit moment een van de meest populaire tango-orkesten in het internationale circuit. Sommigen noemen de stijl ‘Tangopunk’ vanwege het moderne geluid. Hun creatieve en geheel eigen stijl is dansbaar, origineel en creatief. Elk jaar bezoekt de groep op hun tours meer dan 50 landen over 3 continenten. En dit jaar dus ook exclusief bij ons in Amersfoort.

Tanghetto (AR)

Tanghetto is het veelbekroonde orkest van de Argentijnse muzikant en producer Max Marsi. In 2002 trad het orkest in de voetsporen van Gotan Project en richt zich nog altijd op electro- en neotango. Tijdens dit concert beleef je een unieke samensmelting van muziek en visuals en laat het orkest je de stampende sfeer van de Argentijnse Tango horen.

L’Armenonville (FR)

L’Armenonville was de naam van het cabaret waar de beroemde Tangozanger Carlos Gardel, zijn debuut maakte op een oudejaarsavond in 1913. Negen jaar lang was dit cabaret in Buenos Aires een van de beroemdste plaatsen voor tangoliefhebbers en omdat de naam van dit cabaret afkomstig is van een jachthuis in het Bois de Boulogne vlakbij Parijs, was het logisch dat een Franse band deze naam aannam om echo’s te creëren tussen deze stad en de Argentijnse hoofdstad.

InnerDuo (NL)

Elk jaar brengt de Dutch Tangoweeek uniek talent op het podium. Professionals aan het begin van hun lange carriere in de Tangomuziek. Het Rotterdamse Inner Duo is in 2020 gevormd. Met behulp van de uitzonderlijk warme toon van de contrabas en de veelkleurige toon van de accordeon willen Alejandra en Helena een muzikale reis creëren.

Accordeonist Helena Sousa, Spanje, haalde haar Master in Haute Ecole des Arts du Rhin, Strasbourg, Frankrijk in 2017.
Ze werkt samen met Vertixe Sonora, Real Filharmonía de Galicia, DoelenEnsemble, Maruja Roca Ensemble, Ensemble Intercolor, AKOM Ensemble.

Contrabassist Alejandra Rony, Costa Rica, haalde haar master in Codarts, Rotterdam, in 2018. Ze treedt op met de Rotterdam Chamber Music Society, Metropole Orkest, DoelenEnsemble, Nederlands Philharmonisch Orkest, Brussels Philharmonic, RBO Sinfonia en Sinfonia Rotterdam.

Orquesta Tipica deLeones (AR)

Dankzij zijn eigen identiteit, en door rigoureus te steunen op het muzikale erfgoed van het Argentijnse dialect, zal het orkest het publiek doen schudden met de klanken van zijn marcattos. Het DeLeones Tango Orquesta combineert populaire, precieze en hedendaagse energie en zal zowel muziek- als dansliefhebbers aanspreken.

Musica Extrema (NL)

Het ensemble Musica Extrema zal tijdens het festival haar splinternieuwe programma ‘Sin Limites’ presenteren. De groep heeft een aantal spectaculaire internationale jazz-musici aangetrokken om dit totaal eigenwijze en eigentijdse project mee uit te voeren. De grenzen van tango, jazz en improvisatie worden opgezocht, maar niet gevonden. Sin limites!
Musica Extrema staat al sinds 2003 bekend om haar gewaagde en unieke projecten en brengt met ‘Sin imites’ een unieke nieuwe uitdaging tot leven.

El Puente Trio (NL – AR)

El Puente Trio ontleent zijn naam aan de centrale focus en inspiratie van de muzikanten – het bouwen van bruggen. Gitarist Elliot Muusses uit Nederland, klarinettist Natalio Sued en bassist Adan Mizrahi, Argentijnen, overbruggen de geografische en culturele kloof met frisse stylings op tangoklassiekers. Het trio doet de traditie van klarinet, gitaar en bas in de Argentijnse muziek herleven en geeft er een charismatische draai aan en een onweerstaanbare dansbaarheid. De naadloze vermenging van de drie groeit uit hun eigen persoonlijke ervaringen en viert de cross-over van stijlen en texturen, waardoor de allure van Argentijnse muziek naar Europa komt.

Duo Dick de Graaf en Wim Warman (NL)

Dick de Graaf is een veel bekroonde Nederlandse saxofonist. In 2022 won hij de prestigieuze Nederlandse Edison Oevre Award voor zijn werk voor de Nederlandse jazzmuziek. Het is een bijzondere eer dat hij zich dit jaar ook wil inzetten voor de geimproviseerde tangomuziek. Samen met pianist en onze artistiek adviseur Wim Warman laat hij zien en horen dat tangomuziek springlevend is.