Tangomuziek is, net als jazz, een improvisatie muziekstroming. In een bezetting met WIm Warman (piano), Vincent Houdijk (vibrafoon), Jasper van Damme (saxofoon) en Omar Mollo (zang) laten we je horen hoe geïmproviseerde tangomuziek klinkt. Een concert voor de fijnproevers van spetterende muziek. Het samenspel van de muzikanten en hun talent voor improvisatie maakt dit concert een unieke belevenis.

De muzikanten in dit optreden hebben allemaal hun sporen verdiend in de jazzmuziek. Jasper van Damme studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, waar hij lessen volgde bij o.a. Dick Oatts, Ferdinand Povel en Benjamin Herman. In 2012 studeerde hij met een 10 af aan de Master-opleiding van het conservatorium van Amsterdam. Vincent Houdijk is a virtuoso, versatile, Dutch percussionist, with a preference for his specialization; the vibraphone. The combination of his classical and jazz studies gave him a broad view on music. Houdijk has an investigative attitude, curious about many various types of collaborations within music and musical styles. Wim Warman is artistiek adviseur van de Dutch International Tangoweek. Zijn jarenlange ervaring in de Argentijnse Tango en de improvisatie ervan maken hem een perfecte kandidaat om dit optreden te leiden. Omar Mollo is ook artistiek adviseur van de Dutch International Tangoweek. Hij is meerdere malen genomineerd voor een Latin Grammy en is winnaar van de prestigieuze Carlos Gardel Award.

Dit optreden duurt 2x 45 minuten en er is een pauze. Een pauzedrankje is inbegrepen in de prijs. Voor liefhebbers is er een dansvloer beschikbaar.